top of page
  • Obrázek autoraDominika Hoopinika

Čo s nepoužívaným hulahoopom?

Môže sa stať, že sa Vám zrazu doma povaľuje nejaký kruh, ktorý už naoazj nemá využitie. Buď ste prešli na menšiu veľkosť, kruh Vám váhou či hrúbkou nevyhovuje alebo sa Vám nejaký ten malý hračkársky v jednom bode zalomil. Prípadne si musíte dať hulahoopovaciu pauzu kvôli narastajúcemu brušku a prekvapeniu v ňom.

Dám Vám zopár rád ako taký hulahoop ešte využiť, ako si vyrobiť z neho niečo pekné a užitočné. Samotný proces môže byť veľmi príjemná aktivita pre Vás, pre kruh kamarátiek či pre dieťa, keď bude môcť pomáhať napríklad so zamotávaním bavlniek :)

1. Kvetinová kruhová dekorácia

Na svadbu, do záhrady, do spálne, na event či len tak pre radosť. Ako dekoráciu treba použiť kruh, ktorý má krásnu farbu a hodí sa ku kvetinovej či ostatnej rastlinnej výzdobe. Ak taký nemáme, môžeme si ho omotať. Krásne vyniknú dekoračné pásky, ktoré sa dajú zohnať naozaj všeliaké. Lesklé, matné, obrázkové, jednofrebné, trblietavé, aj farbu meniace. Omotať si ho však môžeme aj jutovým pásom látky, prírodnými stužkami z rafie či špagátom. Čím tenšiu stužku / špagátik si zvolíme, tým viac roboty nás čaká.

Takáto dekorácia má tú výhodu, že hravo schová aj zalomený hulahoop. Pod vrstvou kvetov a dekorácií si nikto nič nevšimne :)

2. Lapače, naozaj veľké lapače

Táto indiánska "dekorácia" má svoj význam. A aj keď na čáry máry neveríme, pôsobia na nás akosik magicky. Vo veľkom formáte to platí dvojnásobne.

Vypliecť lapač snov chce kus trpezlivosti a zručnosti, no ten vlastný, doma vyrobený má vždy najväčšiu hodnotu. pri veľkom hulahoopovom lapači treba pracovať so širšími špagátikmi. Jemné, tenké bavlnky by prevalcovali aj moju trpezlivosť. No pomôcť si môžete aj tak, že namiesto vypletania to vymyslíte inak. Napríklad na obvod kruhu prichytíte bavlnkami čipkovaný obrus po babke. Kreatívne nápady sú vítané.

Nezabudnite na pierky a korálky!

3. Svetielka

Všetci milujeme svetielka. Vytvárajú atmosféru plnú pohody a romantiky. Krásne osvetlený priestor sa mení na svet čarovný a zázračný. Vyrobte si svietiacu dekoráciu do spáľne, detskej izby, na záhradku či balkón z hulahoopu a napríklad vianočných svetielok. Aj Váš priestor dostane nový šmrnc a čaro magickosti.

Svetielka sa v dnešnej dobe dajú zohnať aj v lacných obchodoch s domácimi potrebami. Nevíde Vás to veľa a efekt je perfektný. Odporúčam tie na baterky, nebudťe tak musieť špekulovať kadiaľ kam potiahnuť kábel k zástrčke.

Bod číslo 1., 2. a 3. sa dá kombinovať! Nechajte kreativitu pracovať a vymyslite si dokonalú dekoráciu.

4. Stužková "moskytiera" pre deti

Tento nápad ocenia hlavne deti. Do detskej izby, či záhradky im môžeme vyrobiť čarovnú skríšu. Plná farieb, rozných stužiek, guličiek, bambuliek, všetkého, čo nám príde pod ruku. Dbáme ale aj na estetiku, už malým deťom sa vyvíja vkus a treba ich v tom určite podporovať výberom doplnkov, ktoré sa k sebe hodia.

Pestrofarebná moskytiera môže poslúžiť na hry s kamarátmi, schovávačku, hry na premeny - tvári, oblečenia, či charakteru. Ako taký divadelný backstage, z ktorého keď vídem som zrazu niekto iný :) Fantázií sa medze nekladú a určite vám vo vymýšlaní hier pomôžu práve deti.

5. Poznávací kruh pre najmenších

Pri deťoch ešte ostanem. Pre tých najmenších môžeme vyrobiť poznávací kruh. Ideálne je použiť čo najväčší kruh, kľudne s priemerom 1 meter, aby sa bábätko do kruhu zmestilo. Na fotkách sú kruhy menšie a myslím, že by práve tu bolo vhodnejšie použiť väčšie.

Táto hra je určená pre bábätká, ktoré ležia na brušku a radi skúmaju predmety naokolo. Vďaka kruhovému tvaru hračky sa naučia "otáčať hodiny". Teda sa vlastnou silou pootláčať tak, že sa pohybujú v priestore ako ručička hodín. Čím je kruh väčší, tým viac sa treba plaziť za poznaním.

Na poznávací kruh použite čo najrôznejšie materiály. Dieťa potrebuje a chce spoznať všetko - dlhé, krátke, mäkké, trvdé, guľaté, ploché, šuštavé, lesklé, chlpaté, aj trochu pichľavé či drsné. Haptika je dôležitá!

Dobre prichytené predmety sa ťažko jedia :)

157 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page