top of page
  • Obrázek autoraDominika Hoopinika

#4 / Easy vortex / TUTORIAL


Dominika Hoopinika ® Hulahoop.sk ® Flow Arts Academy ®

Ako sa dostať z točenia na páse na točenie na ruke? A naopak z ruky na pás?

Easy vortex, teda lahšia varianta vortexu (vír) je určite najjednoduchší spôsob. Tento trik patrí do základnej výbavy každej hulahooperky. Tak šup na tréning!

Prečítaj si aj jednoduché kroky ako na to:

1. Začni točiť na páse v smere, ktorý ti vyhovuje 2. Chyť hulahoop najprv tou rukou, ku ktorej smeruje kruh v točení. Ak točíš z prava do ľava, tak je to ľavá ruka.

Ak toto nezvládaš, vráť sa k tutoriálu #3 3. O milisekundu neskôr sa pripája druhá ruka. Chytá kruh zhora a trochu ďalej od tela. Teda tak, aby ruky boli od seba čo najďalej - na 21. a 15. hodine ručičkových hodín 4. Začni sa otáčať v smere točenia kruhu a neprestávaj 5. Posuň sa telom do stredu kruhu. Ak ho budeš mať príliš blízko chrbta, tak sa ti nebude dať zdvihnuť hore kvôli lakťom 6. Zdvíhaj kruh, toč sa pri tom a buď stále v jeho strede až kým neprídeš hore do vystretých rúk 7. Pravú ruku (v prípade, že točíš smer z prava do ľava) napni, vystri, zpevni a dlaň daj do pozície L - teda všetky prsty spolu a palec kolmo na ne 8. Druhú ruku v otočke púštaj, až ti ostane kruh na ruke. Toto je časť triku kedy sa môžeš prestať točiť okolo svojej osi.

Dole sa ide v týchto krokoch:

1. Začni sa otáčať v tom istom smere ako predtým okolo svojej osi

2. Kruh sa zastabilizuje na ruke, prestáva sa otáčať okolo ruky

3. Druhou rukou sa načiahni na opačný koniec kruhu a pevne ho chyť

4. Vyrovnaj si kruh čo najskôr do vodorovnej roviny a postav sa do jeho stredu

5. V otočkách pomaly posúvaj kruh nižšie až do úrovne pásu

6. Opri si ho o chrbát a švihom ruky roztoč

7. Nezabudni sa celý čas otáčať

8. Skúšaj si trik pomaly, rýchlejšie, rýchlo. Dá sa spraviť na dve otočky tela okolo svojej osi, ale aj na viac. Hraj sa

Nech sa darí!

Hudba: Selah Sue - This world Kamera: Zuz Šoutová - Flow Arts Academy Na videu je použitý kruh s priemerom 95 cm a šírkou trubky 2 cm.

65 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page